Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Bedrijfspresentatie

30 jaar ontwikkeling van woonzorgprojecten

Curon – voorheen Probis Bouw & Ontwikkeling – is de bouw- en ontwikkelingsafdeling van Patrick Kerkhofs en Patrick Syen, ondernemers...

mg_6795

14 juni 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Curon – voorheen Probis Bouw & Ontwikkeling – is de bouw- en ontwikkelingsafdeling van Patrick Kerkhofs en Patrick Syen, ondernemers in de zorg sedert 30 jaar en gekend van Expo 60+, vzw Vorm, Foyer de Lork, Probis, HealthCare, CareJobs, For a Better Life en meer. Met een team van 10 medewerkers (architecten, ingenieurs, projectleiders en ontwikkelaars, …) realiseert Curon moderne en aangename leefomgevingen voor senioren.

Curon volgt een aantal basisprincipes in al zijn projecten, waaronder: 

 • ‘Less is more’: “We vertrekken meestal van een sterke maar eenvoudige architectuur en zoeken naar tijdloosheid in materialen en concepten”, vertellen Kerkhofs en Syen. Zo realiseerde Curon een aantal projecten in gewezen kloostergebouwen, waaronder Clarenhof in Hasselt – en haalde hier heel wat inspiratie uit. 
 • Gezelligheid en huiselijkheid: “Franjes hebben onze bewoners niet nodig, wel gezelligheid, warmte en huiselijkheid. We proberen deze filters te hanteren bij de conceptuele en materiaalkeuzes.”
 • Kostenbeheersing: “De bouwkost van een project vertaalt zich in de latere dagprijs voor de bewoners. Uiteraard gaan we voor kwalitatieve en duurzame projecten, maar het is tegelijk belangrijk om geen onnodige of gekke dingen te doen en de beschikbare middelen in te zetten voor díe zaken die de bewoners en medewerkers als meerwaarde ervaren: ruimte, licht, variatie in de beleving, leesbaarheid van het gebouw, huiselijkheid en warmte….”
 • Beheersbare technieken: “In overleg met de toekomstige uitbater van het gebouw zoekt Curon naar gebruiksvriendelijke en beheersbare technieken. Belangrijk hierbij is dat de gekozen technieken maximaal de tand des tijds zullen trotseren. Dit is niet eenvoudig, want de techniek evolueert snel en standaarden wijzigen….”
 • Onderhoudsvriendelijkheid van materialen en technieken.
 • Gastvrijheid voor bezoekers, familie en omgeving: “Zowel de kamers of flats als de onthaal, het grand café, de ontmoetingsruimten en de tuin/terrassen moeten uitnodigend zijn. Het gebouw moet ‘goesting’ geven om er te komen, te werken en te leven.”

Curon

Momenteel zijn zes woonzorgcampussen van Curon in aanbouw (Ursulinenhof Hasselt, Groene Boog Heverlee, Angelahof Diepenbeek, Berkenhof Heers) of in opstarting (Frederickxhof Lummen, Ter Rooierheide Diepenbeek). Ook is er nog een groot aantal projecten in voorbereiding, te realiseren tussen 2019 en 2025.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%