Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Breda, Amphia Ziekenhuis | Duurzame oplossingen met lage exploitatiekosten

Breda, Amphia Ziekenhuis | Duurzame oplossingen met lage exploitatiekosten

De zorgvloeren, OK-vloeren en natte ruimten in het nieuwe Amphia zijn uitgerust met vinyl vloer- en wandsystemen van Tarkett. “Vanuit een goede klantrelatie met het ziekenhuis is gezocht naar de meest functionele en duurzame oplossingen met de laagste exploitatiekosten”, vertelt key account manager healthcare Marco van Westerlaak.

De nieuwbouw van het Amphia is voor Tarkett met 50.000 m² zorgvloeren, 7.500 m² OK-vloeren en de vloer- en wandbekleding van de natte ruimtes een van de grotere landelijke projecten. Van Westerlaak: “Testen van het Amphia hebben uitgewezen dat vinylsystemen van Tarkett goed presteren op het gebied van life cycle costs. Naadloze, waterdichte overgangen, zowel in het kader van infectiepreventie als schoonmaak en onderhoud, staan voorop bij onze producten.”

De zorgvloeren zijn van het type IQ Optima, ‘homogeen vinyl met de laagste exploitatiekosten’. In de OK’s is IQ Granit SD toegepast, dat volledig voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van resistentie tegen desinfecterende middelen en afleiding van elektriciteit. In de natte ruimten zijn naast de vloeren ook de wanden bekleed met vinyl (Aquarelle Wall). De montage vond plaats vanaf maart 2018 tot aan de oplevering. Amphia is een ReStart-project: al het snijafval is verzameld en wordt in de fabriek van Tarkett verwerkt tot nieuwe grondstoffen, volgens de Cradle-to-Cradle-filosofie.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details