Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Bedrijfspresentatie

De kracht van samenwerken

Thematisering is een vak apart. We kennen het begrip als toepassing bij pret- of speelparken, maar steeds vaker kiezen ook...

img_0958

26 juni 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Thematisering is een vak apart. We kennen het begrip als toepassing bij pret- of speelparken, maar steeds vaker kiezen ook organisaties uit andere branches om diverse redenen voor een eigen thema.

Zo kwam in de vorige editie van Bouwen aan de Zorg het concept dat speciaal voor het Laurentius Ziekenhuis in Roermond was bedacht, aan bod. Het thema rond de ontdekkingsreizigers Rik de Ranger en Skip de Kameleon die op wereldreis gaan, is mede ontwikkeld door Imagic Concepts in Geleen. “Het geheel is bedacht door een samenwerking van ons team en mensen van het ziekenhuis. Rik en Skip zijn op alle afdelingen zichtbaar, maar het concept is vooral gericht op kinderen van nul tot achttien jaar. Het doel is daarom drieledig: angstreductie, afleiding en ontspanning. Zij reizen de hele wereld over, langs de Grand Canyon, door de jungle en in de woestijn, met als doel om dieren in nood te helpen. Juist deze afwisseling maakt het leuk. Mocht er in de toekomst nog een afdeling bij komen, dan is er snel nog een belangrijke plek op aarde bij ontwikkeld die in het geheel past.”

Imagic Concepts begon twintig jaar geleden met het ontwikkelen van merchandise. In de loop der jaren ontstonden steeds meer contacten met pret- en speelparken die op zoek waren naar een specifiek thema dat aansloot bij de uitstraling van het park. “Net zoals bij het Laurentius kan een concept samen met de klant bedacht worden, maar wij kunnen een opdracht ook volledig zelfstandig ontwikkelen. Wij bedenken een concept, gaan achter de tekentafel zitten en bieden een eerste ontwerp aan. Vervolgens kunnen wij het idee nog verder uitwerken.”

Na goedkeuring, is het zaak dat het ontwerp op de juiste wijze geprint wordt. Bij het Laurentius werkte Imagic Concepts samen met Blue Print. “Het is bij dit werk belangrijk dat je elkaar goed aanvult en begrijpt. Bij Blue Print voelen ze precies aan wat wij bedoelen. Ze zijn in staat om snel te schakelen en denken goed mee. Wij zetten het ontwerp drukklaar en zij weten precies waar het over gaat. Zij denken in oplossingen, niet in obstakels. Zo ontstaan gezamenlijk de mooiste resultaten.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%