Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Productinformatie

Een gastvrij ziekenhuis begint bij de vloer

Het moderne ziekenhuis neemt een voorbeeld aan de gastvrijheid van hotels. En daar is wat voor te zeggen: enquêtes wijzen...

hagajulianadenhaag_interieur91

18 juli 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het moderne ziekenhuis neemt een voorbeeld aan de gastvrijheid van hotels. En daar is wat voor te zeggen: enquêtes wijzen keer op keer uit dat patiënten zich meer op hun gemak voelen in een omgeving die comfortabel en sfeerverhogend is. Forbo Flooring sluit aan bij die hospitality-trend met inspirerende vloeren die ondersteuning bieden aan het primaire zorgproces. 

Keynotes van Diederik Samsom en Cathy van Beek
Het ziekenhuis heeft raakvlakken met de dynamiek in een hotel: mensen slapen er, eten en drinken er, soms voor langere tijd. Het noodzakelijke verblijf of bezoek moet zo comfortabel mogelijk zijn. Forbo ondersteunt het ziekenhuis om daarvoor de ideale condities te creëren, vanuit het besef dat elke ruimte zijn eigen functie heeft. Aan elke functie worden andere eisen gesteld. Dat begint al met een schoonloopsysteem buiten, waarvoor Nuway uitermate geschikt is. Binnen bij de entree zorgen Coral schoonloopmatten voor een schone en vochtvrije inloop. Vlakke Marmoleum- of vinylvloeren in banen zijn in het ziekenhuizen het meest algemeen. Deze vloeren wekken door hun frisse design een uitnodigende indruk en zijn bovendien bestand tegen intensief gebruik, jaar in jaar uit. Het ziekenhuis kan een vloer ook personaliseren om zijn identiteit of huisstijl uit te dragen, zoals met een eigen kleurstelling of ontwerp. Vinyl in banen biedt extra designmogelijkheden, met behoud van optimale hygiëne. Daar waar u een gevoel van huiselijkheid wilt creëren, zoals in de spreekkamer of kantoren, bieden Tessera tapijttegels een verrassend resultaat. 

Bijzondere eisen
Forbo biedt voor iedere ruimte een vloer met de juiste eigenschappen en beleving. In de meeste ziekenhuizen geldt het CO2-neutrale Marmoleum als de ‘gouden standaard’ voor een duurzame, hygiënische en veilige vloeroplossing. Inmiddels is deze vloer ook verkrijgbaar als lambrisering: Marmoleum Onto the Wall is een robuuste en kras- en stootvaste wandbekleding voor bijvoorbeeld gangen en trappenhuizen. De Bulletin Boards waarop u memo’s kunt prikken, zijn een even praktische als decoratieve accessoire. Het veelzijdige assortiment van Forbo voorziet ook in vloeren die aan minder gangbare, maar essentiële veiligheidseisen tegemoetkomen. Colorex bijvoorbeeld is een beproefde oplossing voor OK’s. Deze vinyltegels zijn zeer robuust, onderhoudsvrij en permanent geleid, wat betekent dat de vloer statische elektriciteit afvoert. Daarnaast maken antislipvloeren het intensief gebruik van de keuken, het sanitair en klinische ruimten mogelijk. De functionele oplossingen van Forbo zijn in vele kleuren, patronen en dessins verkrijgbaar. Dat maakt ze niet alleen tot een praktische, maar ook esthetische aanwinst voor elk interieur. Met die ideale combinatie zult u het verschil maken. Immers, welke impressie het ziekenhuis achterlaat is bepalend voor het oordeel van de bezoeker. Wanneer de medische kwaliteit van het ziekenhuis optimaal is, maar comfort en service onder de maat zijn, zal er toch een negatieve indruk achterblijven. Onderzoek wijst zelfs uit, dat een aantrekkelijke, veilige en gezonde omgeving bijdraagt aan het welzijn van patiënten. Met de innovatieve vloeroplossingen van Forbo maakt u die ambitie waar.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%