Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Projecten

Nieuwe revalidatielocatie ZorgSpectrum wordt volledig modulair gebouwd

Op 20 februari 2020 ondertekenden De Meeuw en ZorgSpectrum het contract voor het ontwerp en de realisatie van locatie Ervenstaete....

29 mei 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Op 20 februari 2020 ondertekenden De Meeuw en ZorgSpectrum het contract voor het ontwerp en de realisatie van locatie Ervenstaete. De nieuwe locatie, die in het najaar van 2020 in gebruik wordt genomen, biedt revalidatie met bijbehorende ruimten voor fysiotherapie en behandelingen aan 30 personen. De nieuwe locatie wordt direct naast het bestaande pand Het Houtens Erf gebouwd. Om ervoor te zorgen dat het gebouw blijvend aanpasbaar is, is gekozen voor een volledig modulaire bouw. Op deze manier kan het gebouw worden aangepast aan de wensen van dat moment.

Vastgoedmanager Johan Gubbens: “Door de realisatie van dit project komen we tegemoet aan de oplopende wachtlijsten in de intramurale zorg en vindt er een betere doorstroming plaats vanuit de ziekenhuizen. Gezien de demografische ontwikkelingen verwachten we een toename in het aantal ouderen dat een beroep doet op herstel- en revalidatiezorg. Het is voor ons belangrijk dat we flexibel om kunnen gaan met de inzet van het gebouw en niet beperkt zijn in de mogelijkheden. Daarom kiezen we voor deze modulaire opbouw. In een later stadium kan het gebouw weer eenvoudig gedemonteerd worden en, indien nodig, op een nieuwe locatie worden ingezet. Tevens draagt deze bouwmethodiek bij aan een reductie van de stikstofuitstoot tijdens de bouwperiode.”

naamloos-2-kopieren

Op 20 februari 2020 ondertekenden De Meeuw en ZorgSpectrum het contract voor het ontwerp en de realisatie van locatie Ervenstaete.

 

Revalidatieklimaat

Op de nieuwe locatie is een grote fysioruimte ingericht, waarin alle benodigde nieuwe apparatuur beschikbaar is. Alle activiteiten staan in het teken van revalideren en om met vertrouwen weer naar huis te gaan. Om daar het eigen leven weer zelfstandig op te pakken, rekening houdend met eventuele blijvende lichamelijke beperkingen. Marja de Graaf, manager revalidatie: “We houden rekening met alle factoren die bij revalidatie een rol spelen. Naast de intensieve begeleiding van alle behandelaren, besteden we veel aandacht aan goede, individuele voedings­eisen. Revalidanten kunnen uitrusten in een eenpersoonskamer en gebruik maken van het Grand Café om samen met hun familie en bezoek te ontspannen in een gastvrije omgeving.”

Energiezuinig

Ondanks de tijdelijke gebruiksperiode van het gebouw, is ingezet op een permanente uitstraling. Het gebouw voldoet volledig aan de eisen die gesteld worden voor nieuwbouw en waar mogelijk ook aan de zogenaamde BENG-eisen (energienormen). Zo heeft het gebouw geen gasaansluiting en wordt deze voorzien van een warmtepompinstallatie. De benodigde energie wordt opgewekt via PV-cellen op het dak.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%