Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Persoonlijke bezittingen blijven tijdens dagopname bij patiënt dankzij unieke bedkoffer

Persoonlijke bezittingen blijven tijdens dagopname bij patiënt dankzij unieke bedkoffer

Wie naar het dagziekenhuis gaat, houdt persoonlijke bezittingen graag zo dicht mogelijk bij zich. Met de unieke patiëntenkoffer is dat mogelijk, want deze compacte box hangt aan het bed en ‘reist’ in een concept met circulaire flow overal met de patiënt mee.

“Voor het nieuwe dagziekenhuis was AZ Sint-Lucas op zoek naar een oplossing die met de patiënt kon meegaan en tegelijk robuust, hygiënisch, afsluitbaar en eenvoudig te gebruiken was. Het eerste prototype van de bedkoffer werd ontwikkeld door een student voor zijn masterproef. Dat hebben wij gefinetuned”, zegt Dimitri Merlin van Cides, dat gespecialiseerd is in product design. “Het resultaat is een ergonomisch koffertje dat met behulp van een opzetstuk aan de achterkant van elk bed opgehangen kan worden. Hoeken en kanten werden vermeden om een eenvoudig onderhoud mogelijk te maken en het formaat is afgestemd op de beschikbare ruimte in liften.”

De bedkoffer wordt voor het eerst toegepast in het AZ Sint-Lucas, maar ook andere ziekenhuizen tonen al interesse. In deze toepassing wordt gewerkt met afsluitbare koffers, maar een systeem met drukknop is eveneens mogelijk.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details