Met ruim 330 medewerkers is Berghege Heerkens bouwgroep een betrokken partner in de utiliteitsbouw. Ze behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven, en bouwen aan de zorg is een belangrijke sector.
Berghege Heerkens bouwgroep bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit de twee ijzersterke familiebedrijven: Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg en Bouwbedrijf Berghege uit Oss. Beide bedrijven hebben ruim honderd jaar ervaring. Vóór het officiële samengaan werkten de twee al jaren samen aan grote en complexe projecten, met name in het onderwijs en de zorg. Directievoorzitter en directeur van Heerkens van Bavel Bouw Peter Kamermans: “De families achter de twee bedrijven kenden elkaar al heel lang. De cultuur en werkwijze van beide bedrijven komen overeen en het klikt goed. Dat bleek steeds weer als we samen een opdracht aanpakten. Dus toen er bij beiden een opvolgingsvraagstuk lag, leek samengaan een logische stap.”
“Met onze krachtenbundeling kunnen we nog grotere complexe projecten aan, waarmee we ons onderscheiden ten opzichte van andere aanbieders”, vertelt directeur van Bouwbedrijf Berghege Tom Bongers. “We combineren het beste van de twee bedrijven en de medewerkers vervullen hierin een beslissende rol. We hebben inmiddels aan meerdere projecten zeer succesvol samengewerkt en dat zie je bijvoorbeeld terug in het feit dat de manier van werken meer en meer overeenkomt.” Kamermans vult aan: “Onze vakmensen kennen elkaar door en door en gaan altijd voor de beste oplossing. Dat is een uitstekende basis om voort te bouwen aan langetermijnrelaties met opdrachtgevers, onderaannemers en leveranciers.”
Voor uiteenlopende bouwprojecten in de zorgsector, het bouwen voor cure en care en van complexe nieuwbouw tot vernieuwbouw en renovatie: Berghege Heerkens bouwgroep denkt gedurende het gehele bouwproces mee en biedt oplossingen op maat. Vaak moet er gewerkt worden op plaatsen waar de geboden zorg moet kunnen doorgaan. Dat maakt de werkomgeving nogal complex. Bongers: “Het werkproces van de klant staat volledig centraal. Wij denken in iedere fase mee, van ontwerp tot uitvoering, onderhoud en nazorg. We hebben te maken met verduurzaming en steeds flexibelere, patiëntgerichtere zorg en dat alles moet passen binnen de structuur van een (werkend) ziekenhuis. Het specialisme dat daarvoor nodig is, kunnen we bieden door ons totaalpakket van een sterke afdeling engineering tot het vakmanschap op de bouwplaats.”
Het Rijnstate Ziekenhuis in Elst is een goed voorbeeld van waartoe de bouwgroep in staat is. De nieuwe polikliniek wilde een duurzame (all-electric) energieoplossing. Ook was er de ambitie om, als eerste in Europa, voor de noodstroomvoorziening een energiebank te realiseren op basis van groene waterstof. Berghege Heerkens bouwgroep toonde direct aan expertise in te kunnen brengen op onderwerpen als slimme gebouwoplossingen.
“Wij laten onze meerwaarde zien door ons steeds weer op te stellen als een betrouwbare en toegankelijke bouwpartner. Opdrachtgevers krijgen een vast team dat door onze korte lijnen snel kan schakelen”, zegt Bongers.
Momenteel bouwt de bouwgroep aan het Franciscus Ziekenhuis in Rotterdam. Het nieuwe gebouw maakt de vernieuwing van de zorg mogelijk: het is compacter en duurzamer. De vervangende nieuwbouw voldoet verder aan de nieuwste innovaties en operatiekamertechnieken, is ingericht om optimaal zorg te verlenen en voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen. Gericht op de utiliteitsbouw, en dan met name voor de zorgsector, blijkt Berghege Heerkens bouwgroep een belangrijke bouwpartner. Kamermans besluit: “Samen met onze medewerkers én onze opdrachtgevers maken wij de hoogste bouwambities waar!”
Neem dan rechtstreeks contact op met Berghege Heerkens bouwgroep.